buitenkeukens

een vak apart.

 
Wij maken al jarenlang prachtige veranda’s en overkappingen in fraai aangelegde tuinen – onder de naam Buitenpracht. Met als motto: ‘gewoon goed is niet goed genoeg’. Daarbij spreken we vaak met de klant over de plaatsing van de buitenkeuken. Natuurlijk kregen we regelmatig de vraag of wij de keuken niet ook meteen konden bouwen. Maar dat is toch weer een vak apart, vonden we.
 

Schrijnend contrast

Toch bleef het wringen. We komen vaak na een jaartje even kijken bij de klant of alles nog lekker loopt en sluit. En als je dan sommige van die buitenkeukens ziet! Keukens van scheurend steigerhout of hars huilend grenen, goedkope bouwmarkt-keukenblokjes, of heel luxe keukens, die eigenlijk voor binnen bedoeld zijn. Vaak al meteen met lekkages, klemmende deurtjes en opzwellende werkbladen van spaanplaat. Het contrast met onze strakke veranda’s was soms schrijnend. En dan ga je denken: 'Keukens bouwen is misschien een vak apart, maar dit moeten wij toch beter kunnen.'

Intensieve voorbereiding

Zo besloten we om een eigen lijn buitenkeukens te gaan ontwerpen. Een eigen A-merk dat zich qua afwerkingsniveau en uitstraling kon meten met onze overkappingen en veranda’s. Dus ook hier: ‘gewoon goed is niet goed genoeg’. We dachten lang na over materialen, afmetingen en kleuren, lieten 3D-schetsen maken, zochten contact met leveranciers van hout en staal en met de producenten van Green Egg en Quooker. Waarbij het overigens heeft geholpen dat we zelf ook met veel plezier buiten barbecueën, maaltijden bereiden én opeten. Je weet wat nodig is voor een succesvolle maaltijd in de open lucht.

Genieten: het plaatje klopt

Kortom… zo is het gekomen dat wij nu onze eigen lijn ‘BORRLE buitenkeukens’ hebben. Het heeft in totaal een jaar of twee aan intensieve voorbereiding gekost. Maar we moeten zeggen, er is weinig zo bevredigend als genieten van een zelf ontworpen keuken – volledig op maat – in een door ons gebouwde veranda of tuinkamer. Met de juiste materialen en kennis van zaken. Het plaatje klopt weer. En dat is echt genieten – voor ons en zeker voor de klant!

Alles in één met 

tuinaanleg en houtbouw

Buitenpracht is een allround hoveniersbedrijf dat niet alleen uw buitenkeuken perfect op maat aanlevert en afmonteert, maar eventueel ook de overkapping bouwt, de terrasbestrating verzorgt, bomen en struiken (ver)plant en de rest van uw tuin op orde brengt. Wij zorgen graag voor optimale integratie van uw buitenkeuken in uw tuin. Zo houdt u het complete project in één hand, met dus ook één verantwoordelijk aanspreekpunt voor klantenservice en nazorg.

Daan de Jong en Brand-Jan Soetendaal

liever eerst de

Borrle beleven?
Online is maar online. De beste plek om de BORRLE live te bewonderen is in onze showroom in Barneveld. Daar staat een complete BORRLE met Big Green Egg. U kunt alle onderdelen bekloppen, openen, sluiten, ruiken en voelen. Zo ondergaat u ‘live’ de bekoring van een topkwaliteit BORRLE buitenkeuken.