Borrle buitenkeuken

in Borculo

Op zoek naar een buitenkeuken
vond ik de site van Borrle. Ik zag

de voorbeelden en wist: “Die is het!”


De nieuwe tuinkamer zou in augustus komen en daar moest een goede buitenkeuken in, vond ik. Dat je ook als het minder warm is lekker in de tuin kunt zitten en dat je daar dan alles bij de hand hebt. Ik word wat slechter ter been en dan is het fijn als je niet steeds heen en weer hoeft te lopen naar het huis.


Dus ik op het internet zoeken naar wat er is aan buitenkeukens. Nou, dat viel eerlijk gezegd ontzettend tegen. Veel met barbecues, en heel veel hout. Maar ik wil echt een goede. Niet dat als er een strenge winter geweest is al mijn kasjes scheef hangen. Ik kon echt niks vinden en begon al te denken dat ik misschien iemand - een timmerman - een buitenkeuken moest laten maken naar mijn wensen. Maar ja, dan blijf je toch in dat hout hangen.

Op een gege​​​​​​​ven moment was ik vooral op zoek naar voorbeelden van wat ik dan wél wilde.


Via een omweggetje kwam ik plaatjes tegen van Borrle Buitenkeukens. En zo maakte ik ook kennis met Buitenpracht, het bedrijf wat er achter zit. Die maken ook buitenkamers en ze zijn als hoveniers begonnen. Het hele verhaal intrigeerde mij. Dus zo ging ik steeds verder zoeken en uiteindelijk vond ik de site van Borrle. Ik zag de voorbeelden en wist: “Die is het!”

 

Handig: online samenstellen

Ik ben samen met de specialisten van Borrle een buitenkeuken gaan samenstellen. Spelen met de elementen, kleuren en materialen kiezen, verschrikkelijk leuk om te doen. Na goed overleg hebben we een serieus design opgesteld. Ik had een tekening van de tuinkamer en wist precies hoe groot alles werd. Ik wist ook waar ik de keuken wilde hebben. Er was eigenlijk nog maar één wand beschikbaar, want tegen de achterwand staat een kachel en de andere zijde is van glas. Ik heb goed naar de maten gekeken, samen serieuze keuzes gemaakt en zo uiteindelijk mijn eigen buitenkeuken samengesteld. Precies zoal​​​​​​​s hij er nou staat! Het was heel fijn om hierover te sparren met de experts.

Echt sol​​​​​​​ide vakwerk

Overigens hebben we de buitenkeuken niet online besteld. We zijn ook nog even naar de showroom gegaan. Dat was nog een hele belevenis. Die staat gewoon achter een woonhuis. Er is een binnengedeelte en een buitengedeelte. Je kunt het fysiek zien, en ook hoe het gebruikt wordt. Dan zie je ook dat het een solide stuk vakwerk is, want dat is het echt wel. De levertijd was vier tot vijf weken maar dat bleek achteraf iets langer. Daan en Brand-Jan zijn samen langs gekomen en hebben het in een halve dag geplaatst. De vloer is van steentjes, dus daar moest hier en daar nog een klap op gegeven worden om het netjes te stellen. Nu staat het heel keurig.

Ik heb goed naar de maten gekeken, serieuze keuzes gemaakt en zo online mijn eigen keuken samengesteld.

Alle kasten zijn van roestvrij staal. Ook de kookkast met het ingebouwde groene ei, zodat ik straks lekker kan aanpruttelen. De deurtjes en de zijkanten zijn van hout. We hebben gekozen voor eikenhout in dezelfde kleur als de tuinkamer zelf. En omdat de houten palen van de tuinkamer op lichte betonnen sokkels staan hebben we ook het werkblad en de gootsteen in die kleur gekozen. Er is warm en koud water en er komt nog een koelkastje in. Een complete keuken.

Het is nu helaas te koud om buiten te zitten, maar ik zie echt uit naar het voorjaar. Eventueel met de kachel aan, zodat we onze buitenkeuken snel in gebruik kunnen nemen. 
Plan een afspraak PLAN EEN AFSPRAAK Bel mij terug OF BEL MIJ TERUG