Borrle buitenkeuken

in Leiden

Heerlijke tuin, heerlijk uitzicht
en heerlijke gerechten. Buiten
​​​​​​​koken op een Borrle aan De Zijl... ”


De familie Bekkering is drie jaar geleden verhuisd naar een mooie woning in Leiden. Het huis ligt aan de Zijl, een rivier van nog geen vijf km lang, tussen de Oude Rijn en de Kagerplassen. Simone Bekkering vertelt ons over hun nieuwe huis, de tuin én hun Borrle buitenkeuken:


Peter vindt Borrle op Google
"Het is een heerlijk plekje, ook in de winter. De luchten zijn prachtig en als je wakker wordt komt de zon boven het water op. Dat is elke dag weer genieten. Onze tuin hebben we laten aanleggen door een hovenier uit Elspeet. Aan de zijkant, tegen de schutting, gebeurde niet zo veel, dus daar wilden we graag een buitenkeuken. De hovenier had ons wel een leverancier aanbevolen, maar daar moest je de keuken helemaal op maat laten maken. Gelukkig is mijn man Peter nogal goed op Internet. Via Google vond hij een foto van precies de keuken die wij zochten. Een Borrle Buitenkeuken. Zo kwamen we op de site van Borrle terecht. 

Van online naar een 'live' bezoekje


We hebben ons prima vermaakt op die site, want je kunt bij Borrle verschillende modules aanklikken en zo een keuken naar wens samenstellen. Wij doen sowieso heel veel op internet en zijn er gek op om dingen zelf uit te vogelen.


 


“Toch kun je niet alles alleen online doen. Zo'n keuken is toch een hele investering, dus we wilden hem graag in het echt zien.”

Daarom hebben we contact opgenomen met Borrle en gevraagd of we langs konden komen. Dat kon. Brand-Jan heeft ons in hun showtuin laten zien wat er allemaal mogelijk was. In overleg hebben we toen nog wat dingetjes veranderd. Omdat wij geen overkapping hadden, adviseerde Brand-Jan ons bepaalde houten onderdelen te vervangen door staal. Ietsje anders dan we bedacht hadden, maar nog steeds hartstikke mooi. We hebben daar ter plekke direct besloten om het te doen en ook meteen de keuken besteld.
oriëntatiebezoekje tussendoor

Ja, en dan begint het wachten. Brand-Jan had gezegd dat het zes tot acht weken zou duren en dat was ook zo. Rond week zeven is Daan langs geweest om de situatie te bekijken. Waar de keuken zou komen, hoe de wateraansluiting zou worden, of ze met de bus in de buurt van de tuin konden komen. Ze wilden tijdens de montage niet voor verrassingen komen te staan. Zoals beloofd is de keuken in de achtste week na bestelling geleverd en door twee man in één dag keurig gemonteerd.

een Workshop Kamado koken

Acht weken was wel lang hoor. Het was in het voorjaar heel mooi weer dus we hadden er ontzettende zin in. Om de voorpret te verhogen heb ik mijn man voor Vaderdag een workshop barbecueën cadeau gedaan. Die werd gegeven door de schrijver van hét boek over de Green Egg: Hete Kolen. Hoe steek je je BBQ aan, waar moet je op letten, hoe regel je de temperatuur... Die cursus was leuk en leerzaam, en toen de keuken eindelijk kwam, kon mijn man ook meteen met kennis van zaken aan de slag. Peter kookt buiten

De binnenkeuken is bij ons thuis duidelijk mijn domein. Maar Peter is de buitenkoker. Hij vindt het leuk om te doen. Zoekt telkens nieuwe recepten en staat soms de hele dag te grillen. Wij maken dus echt veel gebruik van de buitenkeuken. Voor mij is het natuurlijk ook best leuk als Peter af en toe het eten verzorgt. Hoewel... ik doe nog wel zelf de boodschappen en ik zet ook alles netjes voor hem klaar. Ik doe de 'mise en place', zeg maar. Maar goed, Peter is buiten echt de chef. Zo genieten we heel regelmatig met het hele gezin van onze buitenkeuken: van het proces én het eindresultaat."

Plan een afspraak PLAN EEN AFSPRAAK Bel mij terug OF BEL MIJ TERUG