Borrle buitenkeuken

in Venray

Het hele jaar door buiten barbecueën.


De familie Lipman in Venray koos voor een Borrle Buitenkeuken onder de overkapping bij hun pool house. Wij spraken met de heer des huizes over deze keuze en het proces van aanschaf en installatie. Frans Lipman:


“Wij besloten een paar jaar geleden de achtertuin helemaal aan te pakken volgens het  plan van een tuinarchitect. Tegen de technische ruimte van het zwembad wilden we een overkapping met een open haard, waar je ook ’s avonds en buiten het seizoen droog en warm kunt zitten. Maar toen het eenmaal af was, wisten we eigenlijk niet goed wat we met die veranda moesten aanvangen. Eerst hebben we de lounge set daar neergezet, maar dat bleef eigenlijk een beetje een koud plaatje. Op een gegeven moment kwam de eettafel tegen de achterwand, maar dan sjouw je weer steeds met potjes en pannetjes, flessen en glazen heen en weer vanuit de keuken in het huis. Uiteindelijk besloten we de lounge set op het terras bij het huis te plaatsen, als een soort verlengde van de woonkamer. En dan de eettafel onder de overkapping, met daarbij een nieuwe buitenkeuken. Dan heb je alles bij de hand om te tafelen en te kletsen met gasten, en tegelijkertijd wat te kokkerellen.

Buitenkeuken-Venray

borrle sprong eruit op pinterest

Toen dat eenmaal besloten was, zijn we ons uitgebreid gaan oriënteren op internet. Als je op Pinterest ‘buitenkeuken’ inklopt, vind je enorm veel merken uit de hele wereld. Borrle sprong er meteen uit door het mooie ontwerp. We hebben ook wel goedkopere keukens bekeken maar daar krijg je toch niet hetzelfde gevoel bij. We kwamen steeds terug bij Borrle. En tja, je doet zo’n aanschaf maar één keer, dus dan kies je wat je écht mooi vindt. Wat de plaatsing betreft was het gemakkelijk. Achter de wand met de buitenkeuken is de installatie voor het zwembad, met warm en koud water en elektriciteit. We konden dus makkelijk een gootsteen inplannen, een koelkastje voor de wijn en de biertjes en natuurlijk een barbecue. We hadden al een Kamado Joe type II, dus ik wist hoe fijn je daarop kunt bakken en braden.

Buitenkeuken-Borrle

in conclaaf met borrle

De volgende stap was een bezoek bij Borrle om de keukens in het echt te bekijken en definitieve keuzes te maken. Daar hebben we ons project voorgelegd aan Brand-Jan, die nog met wat suggesties kwam. Ook hebben we een werkblad geselecteerd. Dat kan in beton of in Dekton. Van dat laatste materiaal kozen we uit een koffer met stalen de kleur die we wilden. Toen het definitieve ontwerp klaar was, kregen we bouwtekeningen met precies aangegeven waar de aan- en afvoer van water moest komen, voor makkelijke aansluiting bij levering. Ook heb ik tussendoor nog een keer met Brand-Jan gebeld voor advies over de plaatsing van de verlichting. Zo is het uiteindelijk een prachtig plaatje geworden.


 Echt genieten met een borrle.

volop gedeeld plezier van slow cooking!

In principe probeer ik de Green Egg elke week te gebruiken. Het is echt een hobby. Door de week denk ik na over wat ik wil maken. Dan is het spullen inslaan en zaterdag of zondag ’s ochtends tijdig starten om de Green Egg aan te steken en het eten voor te bereiden. Het liefst maak ik gerechten die langere tijd moeten garen op lage temperatuur. Slow Cooking. Zoals spareribs, of zeebaars in een korst van zout. Of zelf zalm roken! Je wordt bij ons altijd verwend met een lekker hapje en een goede wijn. Samen eten met vrienden is met een buitenkeuken extra leuk, want je staat niet een eind verderop te koken maar bent echt onderdeel van de groep. We hebben drie dochters die buiten de deur wonen en met regelmaat langskomen. Dan is het: “Wat gaat er op de barbecue? Maak je weer wat je toen gemaakt hebt?” Dat zijn bestellingen waar ik met heel veel plezier aan voldoe.”

Plan een afspraak PLAN EEN AFSPRAAK Bel mij terug OF BEL MIJ TERUG