Buitenkeukens

da's écht een vak apart

 

Als het gaat om modulaire keukens, is er een enorme keuze in kleuren, stijlen en kwaliteiten (en dus prijzen).
Naast de keukens uit de bekende blauwe hangars zijn er ook meer ambachtelijke bedrijven die de allermooiste keukens ontwerpen, verkopen en installeren. Maar dat zijn bijna uitsluitend keukens die binnen mogen staan. Lekker warm en droog in een constante temperatuur. Een buitenkeuken is toch even wat anders. Die moet bestand zijn tegen wind, vocht, vrieskou en brandende zon. Het ontwerpen en installeren van een buitenkeuken is daardoor echt een vak apart.

 

Schrijnend contrast

De oprichters van Borrle komen uit de sector van tuinontwerp en buitenbouw. We zijn gewend weersbestendige constructies neer te zetten: carports en veranda’s bedoeld om de elementen te weerstaan. Tijdens onze werkzaamheden schrokken we dikwijls van de gapende kloof tussen de kwaliteit van onze houten constructies en de er later in geplaatste buitenkeukens. Scheurend steigerhout, hars huilend grenen, wankele keukenblokjes van de bouwmarkt… Of juist heel luxe (binnen)keukens, waarvan vaak al na één winter de deurtjes niet meer sloten, de afvoer lekte en het werkblad opzwol. Het schrijnende contrast met de strakke veranda’s deed ons echt pijn aan het hart.

Intensieve voorbereiding

En zo ontwaakte de gedachte: “Keukens bouwen is misschien een vak apart, maar dit moeten wij toch beter kunnen.” We besloten dus om een eigen lijn buitenkeukens te gaan ontwerpen. Een uniek A-merk dat zich qua afwerkingsniveau en uitstraling kon meten met de mooiste overkappingen en veranda’s. We dachten lang na over materialen, afmetingen en kleuren, lieten 3D-schetsen maken, zochten contact met leveranciers van hout en staal, en met de producenten van Green Egg en Quooker. Waarbij het overigens heeft geholpen dat we zelf ook met veel plezier buiten barbecueën, maaltijden bereiden én opeten. Je weet als buitengenieter gewoon wat nodig is voor een succesvolle maaltijd in de open lucht.

Genieten: het plaatje klopt

En zo is dus ‘Borrle Buitenkeukens’ ontstaan. De ontwikkeling van de keukenlijn heeft in totaal een jaar of twee voorbereiding gekost. Inmiddels zijn we ook al weer een paar jaar bezig met de verkoop van onze keukens. En de plaatsing, die we natuurlijk zo veel mogelijk in eigen hand houden. De eerste Borrle keukens hebben nu een paar extreme seizoenen ‘achter de kiezen’ en ze houden zich kranig. Zelfs keukens die in zware omstandigheden moeten zien te overleven (bijvoorbeeld vrijstaand in de open ruimte, of onder een kap zonder muren) zijn eigenlijk met de tijd alleen maar mooier geworden. Borrle Buitenkeukens leven! En ze blijven ook het leven van onze klanten verrijken.

liever eerst de

Borrle beleven?
Online is maar online. De beste plek om de Borrle live te bewonderen is in onze showroom in Barneveld. Daar staat een complete Borrle met Big Green Egg. U kunt alle onderdelen bekloppen, openen, sluiten, ruiken en voelen. Zo ondergaat u ‘live’ de bekoring van een topkwaliteit Borrle buitenkeuken.

Plan een afspraak PLAN EEN AFSPRAAK Bel mij terug OF BEL MIJ TERUG